Michiel van Vliet

Ervaren communicatie- en gedragstrainer, medezeggenschapstrainer en coach

Michiel van Vliet is van oorsprong verpleegkundige en verpleegkunde docent. Hij heeft zeven jaar praktische ervaring als OR-lid, waarvan drie jaar als secretaris en drie jaar als voorzitter. Daarna werkte hij nog zeven jaar als ambtelijk secretaris (beleidsadviseur) bij een middelgrote zorginstelling. Michiel traint vanuit de overtuiging dat bewustwording dé sleutel is om tot verandering over te gaan. Verandering die leidt tot andere inzichten, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. Hij maakt bespreekbaar wat onbesproken blijft door tijdens iedere training al zijn kennis en kunde in te zetten zonder het expliciet te benoemen (NLP, Familie- en Organisatieopstellingen, Transactionele Analyse, PMA-coaching, coachopleiding). Zijn motto: ''Het mooiste wat je kunt worden is jezelf''. Boeken: Welk Zetje heb jij nodig? & Zetje medezeggenschap op de kaart!

 

Cindy de Haas

Trainer en gespreksbegeleider

‘Op de windrichting kun je geen invloed uitoefenen, maar je kunt wel de zeilen bijstellen’. Als trainer en gespreksbegeleider (MfN-registermediator) ondersteunt Cindy de Haas individuen en teams om het beste uit zichzelf en uit samenwerkingsverbanden te halen. Zij doet niets liever dan mensen/ organisaties naar hun eigen kracht en wijsheid leiden. Op weg naar nieuwe uitdagingen en een leukere, betere wereld. Verbinding is daarin een sleutelwoord. Elk ontwikkeltraject is een mix van ervaren, leren en doen. Praktisch en met impact

 

René van Oorschot

Psycholoog, trainer, begeleider ondernemingsraden en auteur.

‘René van Oorschot is psycholoog, en door de Universiteit Utrecht opgeleid tot trainer. Hij heeft praktijkervaring in de medezeggenschap opgedaan als lid van de onderdeelcommissie van zijn opleiding. Sinds 2006 verbindt hij als consultant het beleid van organisaties met de beleving van medewerkers. Hij begeleidt ondernemingsraden en bestuurders in teamprocessen, inhoudelijke vraagstukken, en gedragsverandering in organisaties. In 2011 kwam zijn eerste boek “Pittig discussiëren” uit, over debatteren en organisatieontwikkeling. In 2017 is zijn boek ‘De OR als adviseur: van traditioneel tot modern OR-advies’ verschenen bij Rendement uitgeverij. “Als trainer vind ik het belangrijk goed te luisteren, te spiegelen en de groep te leiden door vanuit hun beleving naar hun doelen toe te werken. Dan is er geen weerstand en krijgt het team de vrijheid om vanuit die positie nieuwe ontwikkelstappen te kunnen zetten. Deze manier van ervaringsgericht leren, verbindt organisatie en medewerkers waardoor de gelijkwaardigheid tussen hen groeit.”

 

Joost van Mierlo

Advocaat

Joost van Mierlo combineert inmiddels meer dan 25 jaar praktijkervaring als advocaat met onderzoek op het gebied van medezeggenschap. In 2013 promoveerde hij op een proefschrift over de samenloop van medezeggenschaps- en ondernemingsrecht. Joost publiceert met grote regelmaat in diverse tijdschriften, waaronder OR Magazine; hij is vaste columnist bij ORnet; hij geeft talloze cursussen en trainingen aan OR-en; en hij is met grote regelmaat spreker op congressen. Kortom, Joost is een erkend specialist en dus een veel gevraagd adviseur wanneer het gaat om ingewikkelde WOR-besluiten.